Een moderne klassieker voor alle toepassingen

Het EPS systeem is een moderne manier van verwarmen en koelen van diverse oppervlakken en kan worden toegepast als vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming.

Toegepast als de vloerverwarming biedt Qualtherm EPS de mogelijkheid om de vloerbedekking (bijna) direct te leggen op de verwarmingselementen.
Dardoor is de opbouwhoogte gering en maakt het systeem snelle opwarming van vloer, wand of plafond mogelijk.

Het EPS systeem biedt extra voordelen en flexibiliteit wanneer het gecombineerd wordt met droge vloerelementen met een dikte van 10 – 25 mm. Doordat de vloer niet verder hoeft te drogen of ge√ęgalisseerd hoeft te worden kunnen de volgende stap: het aanbrengen van de vloerbedekking, zonder vertraging worden uitgevoerd.

Afhankelijk van uw behoeften, kan het systeem worden gecombineerd met dunne-dekvloeren. De dekvloer dikte kan worden beperkt tot maximaal 25 mm en presteert dan net zo goed als natte dekvloeren, maar verkorten de arbeidstijden.

Men verwarmt alleen wanneer men warmte wenst en gebruikt dus alleen dan energie als verwarming nodig is: energiebesparing!.

Vloerverwarming

Wandverwarming

Plafondkoeling

Wandkoeling

Droogbouwsysteem, gemonteerd tussen de balken

Het aanbrengen van vloerverwarming aangesloten op de CV-ketel, stadsverwarming of warmtepomp vormt, vooral bij oudere panden waar nog houten vloeren liggen, vaak een probleem.
Heatnet biedt diverse systemen waarbij dit probleemloos, snel en schoon gerealiseerd kan worden.
Door droogbouw systeemplaten tussen de balken en/of balkenplafonds te monteren kan vloerverwarming worden aangebracht zonder dat de oorspronkelijke hoogte wordt veranderd.
De houten vloer wordt eerst verwijderd.
Daarna worden de EPS systeemplaten met aluminium warmtegeleiders tussen de balken gemonteerd op een frame. Daar over heen wordt de oorspronkelijke vloer weer aangebracht.

De aluminium warmtegeleiders kunnen. afhankelijk van de nadien aan te brengen vloerbedekking (tegels, parket, laminaat etc.) eventueel nog voorzien worden van fermacell platen.
Het voordeel van deze installatie is dat de oorspronkelijke architectuur intact blijft.

Wij leveren voor een dergelijke oplossing de systeemplaten, inclusief verwarmingsbuis en de verdeler voor de vloerverwarming.
De constructie tussen de balken wordt niet door Heatnet verzorgd.

Meer informatie over montage tussen de balken